Krilo od mušice

... je prava vrijednost ovog svijeta. Nemoj te se zaljubiti u njega... razočaraće vas.

31.03.2014.

Šta reći na poruku koju su nam poslali, osim...

... da će sve uraditi da to tako i BUDE. JEL JASNO, NARODE?

U momentu gotovo pa svi portali prenose ovo da se zna.

U dosad najoštrijem upozorenju Ujedinjenih nacija navodi se da će čovječanstvo biti suočeno s apokaliptičnim poplavama, sušama, talasima vrućine i šumskim požarima.

U novom izveštaju Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) stoji da se uticaj globalnog otopljavanja već osjeća, a posledice će biti sve primetnije sa porastom temperature.

Bijela kuća shvatila je izvještaj ozbiljno, pa je šef američke diplomatije Džon Keri izjavio da se ne smije čekati jer će cijena pasivnosti biti katastrofalna.

UN predviđa nestašice hrane zbog sve oskudnijih žetvi pšenice, pirinča i kuuruza. Istovremeno, promjena klime pojačaće postojeće zdravstvene tegobe, a sve više ljudi umiraće zbog vrućine, loše ishrane i bolesti.Niko na ovoj planeti neće biti pošteđen paklenog uticaja klimatskih promena, rekao je predsjedavajući IPCC Radžendra Pačuri novinarima, javlja BBC.

Sve jače vrućine izazvaće pogoršavanje problema kao što je siromaštvo, pa će najvjerovatnije sve češće izbijati nasilni sukobi.

Više ne govorimo o sprečavanju neizbježnog, jer je za to kasno; govorimo o pripremanju za neizbježno, čulo se na panelu. Ipak su stručnjaci opet pozvali da se smanji emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.U izvještaju se posebno napominje da će sjever Evrope biti ugrožen zbog povećanog rizika od poplava, ali i od talasa vrućine i suša.

bbc